Skoči na glavno vsebino

ALTERMED

Vrtec se je udeležil sejma Altermed, kjer je bila poudarjena vrednota zdravja. Sodelovali smo s sloganom »Male Glavice, velika spoznanja.«
Naš vrtec smo predstavljali z najrazličnejšimi stvarmi, ki se dotikajo buč. V sodelovanju z vrtčevskimi kuharicami smo pripravili bučni namaz, spekli kruh z bučnimi semeni in bučnim pirejem, poskrbeli za peko bučnih rulad. In pripravo ptičjih pogačic. Otroci in vzgojiteljice so spekli tudi bučno pito.
Otroci so poskrbeli za sajenje bučnih semen in za njihovo skrb, da so do sejma že lepo odgnala in zrastla. Pripravili smo različni igri tri v vrsto, izvedli smo dejavnosti razvrščanja buč glede na njihovo barvo in velikost, izvajali smo grafomotorične vaje, si priskrbeli video posnetek, ki je nazorno prikazoval postopek stiskanja bučnega olja, si ogledali kolute bučnih tropin, ki nastanejo pri stiskanju bučnega olja, k sodelovanju pa smo povabili tudi starše, ki so nam napisali recepte za njihove najljubše bučne jedi. V jeseni smo si z otroki ogledali buče na njivah in spoznali, kako se iz buč izluščijo semena. Otroci so si ogledali tudi dramatizacijo z naslovom Razbita buča, za najmlajše skupine pa smo pripravili igro s pokrovčki, kjer so otroci odkrivali postopek rasti buč.
Vrtec je na sejmu dosegel prav vse možne točke in prejel zlato priznanje.

(Obiskano 15 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost