Skoči na glavno vsebino

Teden otroka v Cicibanu

Teden otroka smo v enoti Ciciban obeležili od 2.10. do 6.10.2023.  Letošnja osrednja tema Tedna otroka je bila ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI

Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari ,zato  je bil v tem šolskem letu namen strokovnih delavk v tednu otroka spodbujat prijateljstvo, sproščenost, razigranost, igrivost in poudariti pomen druženja, raziskovanja.

Otrokova radovednost spodbudi željo po raziskovanju, aktivnem sodelovanju, igrivosti..

Tako so dejavnosti tega tedna v vrtcu Ciciban bile naravnane tako, da smo lahko realizirali vse te želje, predvsem pa potrebe otrok!

V vrtcu Ciciban smo se v tednu otroka najprej odpravili v gozd. Pokukali smo in raziskovali kaj nam v jeseni ponuja narava. Vse pridelke, listke, plodove, ki smo prinesli iz gozda smo uporabili za ustvarjanje na ustvarjalnih delavnicah, ki smo jih izpeljali s pomočjo g. Danice Korošec.                                                                                           

Eno dopoldne nas je obiskala knjižničarka g. Monika in nas skozi pravljico in dramatizacijo popeljala v svet lutk z Bobkom in barčico. V sredo smo vzgojiteljice priredile pravo plesno dopoldne, za zaključek tedna otroka, smo se vzgojiteljice in večji otroci  odpravili na lutkovno predstavo v Miklavž, katero nam je omogočilo DPM. Otroci prvega starostnega obdobja pa so bili deležni predstave, katero so zaigrale vzgojiteljice same.

Koordinatorica tedna otroka Kristina Sagadin

(Obiskano 20 krat, 1 obiskov danes)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost