Tudi deževen april je bil poln številnih dogodivščin. Začetek meseca smo posvetili velikonočnim praznikom. Prebrali smo zgodbo Zajček Pablo išče jajčka, nato pa zavihali rokave in se lotili izdelave košaric ter barvanja jajčk.

V istem tednu smo obeležili tudi Svetovni dan zdravja. Izvajali smo različne gibalne aktivnosti, ki smo jih povezali z iskanjem zajčkovega zaklada v gozdu. Poleg tega smo ob dnevu zdravja ob plakatih obnovili znanje o skrbi za naše zdravje, o dejavnikih, ki prispevajo k zdravju, o zdravi in nezdravi hrani, …

Zaključevali smo s projektom Pasavček, v sklopu katerega smo spoznavali promet, različna prevozna sredstva, cestno prometne predpise, prometne znake in se učili, kako poskrbeti za našo varnost v prometu.

 

Aprila smo obeležili tudi dan Zemlje. S pomočjo knjig, otroških enciklopedij in globusa, smo spoznavali naš planet. Veliko smo se pogovarjali o tem, kakšen odnos moramo imeti do narave ter kako lahko vplivamo na naravo in dejavno prispevamo k varovanju in ohranjanju okolja. V tednu pred dnevom Zemlje so otroci v vrtec prinesli cvetlične lončke ter razna semena oz. sadike. Le-ta so posadili oz. posejali, nato pa pridno skrbeli za svoje pridelke, jih zalivali in opazovali ter s tem pridobivali nove izkušnje.

  

(Visited 19 times, 1 visits today)