Mesec februar je bil sicer kratek, a poln številnih dogodivščin. Začetek meseca smo posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku, Prešernovemu dnevu. Poleg spoznavanja našega največjega pesnika, smo spoznavali simbole Slovenije – našo zastavo, grb, prisluhnili smo slovenski himni, …

 

Februarja nas je v okviru zobne preventive obiskala medicinska sestra, ki nam je veliko povedala o tem, kako moramo skrbeti za naše zobe. Le-te je otrokom tudi pogledala in jih za čiste zobke nagradila s štampiljko, nato pa jim pokazala pravilno tehniko umivanja zob.

  

V najkrajšem mesecu v letu smo najbolj nestrpno pričakovali pust. Že ves teden pred pustnim torkom smo spoznavali pustne običaje, šege, izdelovali klovne, barvali in rezali pustne maske, izdelali plakat, prebirali pustne zgodbe kot sta Nerodna Avguština in Kako je bila pregnana zima. Nato smo končno le dočakali pustni torek, ko so v igralnico skupine Baloni namesto otrok prišle najrazličnejše pustne maske. Za zajtrk smo se posladkali s krofi, na terasi smo pozdravili kurente, nato pa se odpravili na pustno rajanje, kjer smo veselo peli in plesali skupaj z otroki iz drugih skupin. Imeli smo se zelo lepo.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)