Poslovil se je najbolj čarobni mesec v letu. Ta je že na  samem začetku prinesel vznemirjenje, pričakovanja ter veselje, ki prevzame tako majhne, kot velike. To je mesec, ko naredimo še zadnji korak v letu, je čas, ki je poln smeha, posebnih želja in praznovanja.
V tem času se trudimo otrokom pričarati kar se da čarobno vzdušje in jim popestrimo dneve s prijetnimi dejavnostmi. Užitkov in pravljičnih trenutkov polno je bilo tudi pri nas v skupini Lunice.
Vso dogajanje se je začelo s pripravo adventnih vrečic, v katere so nam škrati vsaki dan nastavili slikico za dejavnost posameznega dneva. Pogled v vrečko je bil privilegij dežurnega otroka, slike, ki so jih izvlekli pa so nas usmerile v iskanje Miklavževega škornja, izdelavo praznične dekoracije, tako v igralnici, kot na hodniku. Izdelovali smo okraske in različna darilca za smreko in praznični bazar, prepevali praznične pesmi in se naučili pesem za dedka Mraza, plesali prijateljski ples z lučko, izdelovali voščilnice, poslušali praznično glasbo, veliko plesali, se zabavali, prisluhnili številnim pravljicam…skratka kar se da uživali.
Ta čas nam je naklonil tudi sneg, ki smo ga z navdušenjem sprejeli in izkoristili. S kakšnim užitkom smo si privoščili kepanje, izdelavo snežakov, angelčkov in vožnje z lopatami s hriba. V kombinaciji z vsemi dejavnostmi čarobnega decembra, je bil to zares nepopisno čudovit čas oziroma mesec, ki se nam bo za vselej zapisal v spomin.